Slik sjekker du tilstanden til en harddisk

Kaspersky-programmet overvåker kontinuerlig helsen til både interne og eksterne harddisker på datamaskinen din. Overvåkingen jobber i bakgrunnen. Hvis harddiskens tilstand forverres og det ikke lenger er sikkert å lagre data på stasjonen, informerer programmet deg om dette og tilbyr deg å kopiere data til andre medier.

Vinduet Overvåkning av harddiskens tilstand viser følgende informasjon om harddisken:

Harddisken kan være i en av følgende tilstander:

Harddiskens temperaturområde kan være ett av følgende:

Figuren Diskens tilstandshistorikk viser informasjon om endringer i stasjonens tilstand over den angitte perioden. Maksimal visningsperiode er 1 år.

Kaspersky-programmet viser også følgende statistikk om harddiskene dine:

Rapporten <navn på stasjon> S.M.A.R.T.-attributter viser informasjon om harddiskens parameterverdier for S.M.A.R.T. sortert etter alvorlighetsgrad. Parametersettet kan variere avhengig av harddiskens produsent og modell.

Slik sjekker du tilstanden til datamaskinens harddisker:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Gå til delen Ytelse.
  3. Under Ta vare på harddisken og dataene dine:
    • Hvis du vil se grafen, klikker du på Historikk.
    • Hvis du vil se rapporten, klikker du på Detaljer.

Dette tar deg til vinduet der du kan se detaljer om harddiskens tilstand.